ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!! ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ???

Με την οικονομική κρίση , το μόνο κριτήριο που λαμβάνουμε υπόψη μας είναι το οικονομικό !!!

Ποιο φροντιστήριο είναι πιο φθηνό ??

Μήπως να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα ??

Σωστό το σκεπτικό ..αρκεί να το εφαρμόσουμε σωστά και να υπολογίσουμε όλες τις παραμέτρους !!!

Για να συγκρίνουμε τα δίδακτρα των φροντιστηρίων πρέπει να συγκρίνουμε όμοια προγράμματα !!

Πόσες τάξεις θα βγάλει το παιδί μου σε ένα χειμώνα ??

1 τάξη μόνο ή 1 +1/2 τάξεις ??

Όλοι, βέβαια , καταλαβαίνουμε πως τα δίδακτρα μιας τάξης μόνο με τα δίδακτρα μια μισής τάξης σε μπορούν να συγκριθούν !!!.. Είναι σαν να πούμε ότι θα συγκρίνουμε την τιμή του αλατιού από ένα σούπερ μάρκετ με την τιμή της ζάχαρης από άλλο σούπερ μάρκετ !!!

Έπειτα, εννοείται πως για να κάνουμε σωστή σύγκριση θα πάμε οι ίδιοι να ενημερωθούμε ….

Όλοι ξέρουμε πως το σπασμένο τηλέφωνο, μ όνο σωστές πληροφορίες δεν βγάζει !!

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα….

Σε περιόδο κρίσης, κανείς δεν θέλει να δώσει λεφτά άσκοπα !!!

Τότε.. Μήπως θα έπρεπε να συγκρίνουμε και τις επιτυχίες των φροντιστηρίων στις εξετάσεις ??

Ποιος ο λόγος να δώσω λεφτά και να μη περάσει το παιδί μου !!

Κατανοητό πως κανένα φροντιστήριο δεν μπορεί να υποσχεθεί επιτυχία σε όλους τους μαθητές του, αλλά οφείλει να ενημερώσει τους γονείς για το ποσοστό επιτυχίας των παιδιών τους πριν δηλώσουν για τις εξετάσεις !!!

Αλλιώς..Εύκολο είναι να δικαιολογηθεί το φροντιστήριο με ένα “ δύσκολα ήταν φέτος οι εξετάσεις “ ή “δεν ήταν στις καλές του το παιδί σας εκείνη την ημέρα” ή “κακιά ώρα ήταν” και όποιες άλλες δικαιολογίες μπορεί να σκεφτεί κανείς !!

Όσον αφορά τα ιδιαίτερα…

Εκεί κι αν θέλει προσοχή !!!

Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα και δεν μπορούμε να τα εμπιστευθούμε σε οποιαδήποτε χέρια !!

Όσο δελεαστική και να είναι η τιμή , πρέπει να σιγουρευτείτε πως τα ξένα χέρια αυτά έχουν την πείρα και τις γνώσεις ….όχι μόνο γνώσεις τις ξένης γλωσσάς (είχα κάποτε μια καθηγήτρια του ΑΠΘ που δεν ήξερε βασικά πράγματα και υποχρεωνόμουν να διορθώσω τις διορθωμένες από την ίδια εκθέσεις των μαθητών μας!!!), αλλά επίσης να έχουν και την εμπειρία στην μεταχείριση των παιδιών ( τι κάνουμε όταν το παιδί δεν διαβάζει ή δεν θέλει να μάθει ή λέει ψέματα ή κλέβει στα τεστ…) και φυσικά, το πιο σημαντικό …μπορεί να καθοδηγήσει τα παιδιά μας στο να δηλώσουν το πτυχίο που τους ταιριάζει για να πετύχουμε καλό αποτέλεσμα ??? ( 15 φορείς αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ = 15 διαφορετικές πιστοποιήσεις !!! )

Advertisements

About Ιζαμπέλ Δέδε

Γεννήθηκα στην Γαλλία το 1963 από Έλληνες γονείς και μιλάω τέσσερις γλώσσες (Γαλλικά,Αγγλικά,Ελληνικά,Γερμανικά). Είμαι κάτοικος του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού από το 1987. Διευθύνω με μεγάλη επιτυχία το δικό της Κέντρο Ξενών Γλωσσών “ ISABELLE “ στο Αιγίνιο, πραγματοποιώντας ένα όνειρο ζωής. Από το 2000 υπήρξα μέλος διάφορων συλλόγων.. Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου Του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απανταχού Μεθωνιωτών» Του Συλλόγου Εθελοντισμού «Κυψέλη» της Μεθώνης Συμμετείχα σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Αιγινίου και στη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων σχολικού, πολιτιστικού και εθελοντικού χαρακτήρα. Παράλληλα, από το 2010 ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και γεγονότα που αφορούν την κοινωνική ζωή του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Διατηρώ το blog . http://isabellededes.wordpress.com/ όπου παρουσιάζω τα προβλήματα του δήμου μας, τα καυτηριάζω και προτείνω λύσεις. Το ίδιο κάνω σε διάφορες τοπικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 κατεβαίνω για πρώτη φορά ως υποψήφια βουλευτής γιατί ανήκω στους '' ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ '' , ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση και να πάρει επιτέλους τον δρόμο της ανάπτυξης.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.