Εξετάσεις Αγγλικών

Όπως κάθε χρόνο και φέτος, σε λίγες εβδομάδες θα πρέπει τα παιδιά να δηλώσουν για τις εξετάσεις των Αγγλικών.

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως δεν είναι τίποτα δύσκολο, μια και τα Κέντρα Ξενών Γλωσσών αναλαμβάνουν όλες τις διαδικασίες για την εγγραφή των μαθητών τους στις εξετάσεις της επιλογής τους.

Η επιλογή του φορέα είναι όμως ευθύνη των γονέων και δεν είναι πάντα κάτι εύκολο εφόσον υπάρχουν πέραν των 4-5 γνωστοί φορείς (Cambridge, Michigan, Edexcel/PTE, EDI, City&Guilds), άλλοι 10 περίπου, όλοι αναγνωρισμένοι από το ΑΣΕΠ και ισάξιοι .

Στην επιλογή παίζει μεγάλο ρόλο η σωστή ενημέρωση από το ΚΞΓ σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες των μαθητών. Αν και τα πιο πολλά ΚΞΓ καθορίζουν από την αρχή της σεζόν σε ποιες εξετάσεις θα στείλουν τους μαθητές τους , υπάρχουν ΚΞΓ που προσπαθούν να εντοπίσουν το φορέα που ταιριάζει καλύτερα για τον κάθε μαθητή τους λίγο πριν δηλώσουν. Δυστυχώς είναι αδύνατον να ασχοληθούν και με τους 15 διαφορετικούς φορείς με αποτέλεσμα να περιορίζονται σε 3-4 μόνο. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δαπανηρή για το ΚΞΓ, αλλά σε περίοδο κρίσης, είναι πλέον πολυτέλεια να στείλουμε τα παιδιά σε εξετάσεις όπου γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ μικρές.

Πάνε οι μέρες όπου οι γονείς δήλωναν τα παιδιά τους σε 2 ή 3 διαφορετικές πιστοποιήσεις… Φέτος θα αντιμετωπίσουμε άλλο φαινόμενο… Λόγω κρίσης, θα εμφανιστούν γονείς που θα μπορέσουν να πληρώσουν για μόνο μια πιστοποίηση ή ακόμα και για καμία!! Και το επόμενο Σεπτέμβριο, όλα τα ΚΞΓ θα σημειώσουν μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση των εγγραφών τους.

Αν αυτό όντως συμβαίνει, θα σημαίνει μια μειώσει του επίπεδου μόρφωσης των παιδιών μας και μια μείωση των προσόντων τους με ότι επιπτώσεις συνεπάγονται για το μέλλον τους.

ΔΕΔΕ Ιζαμπελ

Advertisements

About Ιζαμπέλ Δέδε

Γεννήθηκα στην Γαλλία το 1963 από Έλληνες γονείς και μιλάω τέσσερις γλώσσες (Γαλλικά,Αγγλικά,Ελληνικά,Γερμανικά). Είμαι κάτοικος του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού από το 1987. Διευθύνω με μεγάλη επιτυχία το δικό της Κέντρο Ξενών Γλωσσών “ ISABELLE “ στο Αιγίνιο, πραγματοποιώντας ένα όνειρο ζωής. Από το 2000 υπήρξα μέλος διάφορων συλλόγων.. Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου Του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απανταχού Μεθωνιωτών» Του Συλλόγου Εθελοντισμού «Κυψέλη» της Μεθώνης Συμμετείχα σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Αιγινίου και στη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων σχολικού, πολιτιστικού και εθελοντικού χαρακτήρα. Παράλληλα, από το 2010 ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και γεγονότα που αφορούν την κοινωνική ζωή του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Διατηρώ το blog . http://isabellededes.wordpress.com/ όπου παρουσιάζω τα προβλήματα του δήμου μας, τα καυτηριάζω και προτείνω λύσεις. Το ίδιο κάνω σε διάφορες τοπικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 κατεβαίνω για πρώτη φορά ως υποψήφια βουλευτής γιατί ανήκω στους '' ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ '' , ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση και να πάρει επιτέλους τον δρόμο της ανάπτυξης.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.