Περί ανατροφής και μόρφωσης

Στα 20 χρόνια που δραστηριοποιούμαι στο Αιγίνιο γνώρισα πολλές διαφορετικές μορφές βίας… λεκτικής μορφής συνήθως είτε προσωπικά ,αυτές δεν με αγγίζουν αν και όποτε χρειαστεί απαντώ ανάλογα, είτε μέσω των μαθητών του Κέντρου Ξενών Γλωσσών μου ειδικά όταν έρχεται η περίοδος των εγγράφων στις εξετάσεις.

Κάθε χρόνο λοιπόν γίνονται γελοίοι κάποια παιδιά που ισχυρίζονται πως οι μοναδικές πιστοποιήσεις που αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ είναι το Cambridge και το Michigan. Βασισμένοι σε αυτήν την λανθασμένη γνώση προσπαθούν να μειώσουν τους μαθητές μου που δηλώνουν συμμετοχή σε άλλες πιστοποιήσεις!! Τα παιδιά είναι παιδιά και συγχωρούνται και βασικά επανέρχονται στα λογικά τους όταν τους προσκομίζουμε επίσημα έγγραφα όπου αναγράφονται ΡΗΤΑ τις 14 αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις Αγγλικών. Δεν συγχωρούνται όμως οι ενήλικες που τους παροτρύνουν ή δεν αποτρέπουν τέτοιες άθλιες συμπεριφορές από τα παιδιά τους ή τους μαθητές τους. Και στο κάτω-κάτω το που θα δηλώσει το κάθε παιδί αφορά μόνο το ίδιο και τους γονείς του, ΟΧΙ τον γείτονα ή τον κάθε ‘ φίλο ‘ , εκτός εάν αυτοί σκοπεύουν να του πληρώσουν τα εξέταστρα !!!

Αυτές οι βίαιες πράξεις είναι μόνο λεκτικές και δεν έχουν μεγάλες επιπτώσεις.

Τα τελευταία χρόνια όμως βιώνουμε στο Κέντρο Ξενών Γλωσσών μας βίαιες πράξεις πιο χειροπιαστές και στην ουσία πιο επικίνδυνες !!!

Έρχονται πλέον παιδιά, που δεν είναι μαθητές μας, στην αυλή του Κέντρου Ξενών Γλωσσών μας και όχι μόνο προκαλούν φασαρία την ώρα του μαθήματος αλλά βρίσκουν ωραίο παιχνίδι να ρίξουν πέτρες ή ελιές στα παράθυρα μας !!!

Πέρα από την γειτονιά που παραπονιέται για το ξερίζωμα των ελιών τους, που είναι για αυτούς ένα μικρο εισόδημα ( όσο μικρό και να είναι σε περίοδο κρίσης είναι σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους ), το να πετάει κανείς πέτρες και ελιές την ώρα που ο άλλος προσπαθεί να κάνει την δουλειά του σωστά ( διότι για αυτό πληρωνόμαστε ! ) όχι μόνο αποδεικνύεται έλλειψη μόρφωσης και σωστής ανατροφής αλλά είναι και επικίνδυνο διότι αν σπάσει το παράθυρο και τραυματιστεί κάποιο μαθητή μας θα βρεθούμε ΟΛΟΙ στα δικαστήρια !!!

Το να έρθουν παιδιά που δεν είναι μαθητές μας στην αυλή του Κέντρου Ξενών Γλωσσών για να παίξουν κυνηγητό ή να κάνουν Παρκουρ ΔΕΝ είναι αποδεχτό και ΔΕΝ θα δεχτώ καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού τους διότι εισβάλουν σε ξένο χώρο χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη ( υπάρχουν γήπεδα και πλατείες αν θέλουν να εκτονωθούν ! )..

Το να έρθουν με σκοπό να ρίξουν πέτρες και ελιές δηλώνει μίσος προς έναν χώρο, μια επιχείριση και έναν πρόσωπο που σηκώνει πολλά ερωτήματα !!!

Με προβληματίζει επίσης το γεγονός που σε αυτές τις βίαιες πράξεις παίρνουν μέρος παιδιά από ευκατάστατες ή και μορφωμένες οικογένειες !!

Άραγε τι είδος ανατροφή και μόρφωση δίνουν στα παιδιά τους ???

Δέδε Ιζαμπέλ

Advertisements

About Ιζαμπέλ Δέδε

Γεννήθηκα στην Γαλλία το 1963 από Έλληνες γονείς και μιλάω τέσσερις γλώσσες (Γαλλικά,Αγγλικά,Ελληνικά,Γερμανικά). Είμαι κάτοικος του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού από το 1987. Διευθύνω με μεγάλη επιτυχία το δικό της Κέντρο Ξενών Γλωσσών “ ISABELLE “ στο Αιγίνιο, πραγματοποιώντας ένα όνειρο ζωής. Από το 2000 υπήρξα μέλος διάφορων συλλόγων.. Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου Του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απανταχού Μεθωνιωτών» Του Συλλόγου Εθελοντισμού «Κυψέλη» της Μεθώνης Συμμετείχα σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Αιγινίου και στη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων σχολικού, πολιτιστικού και εθελοντικού χαρακτήρα. Παράλληλα, από το 2010 ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και γεγονότα που αφορούν την κοινωνική ζωή του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Διατηρώ το blog . http://isabellededes.wordpress.com/ όπου παρουσιάζω τα προβλήματα του δήμου μας, τα καυτηριάζω και προτείνω λύσεις. Το ίδιο κάνω σε διάφορες τοπικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 κατεβαίνω για πρώτη φορά ως υποψήφια βουλευτής γιατί ανήκω στους '' ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ '' , ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση και να πάρει επιτέλους τον δρόμο της ανάπτυξης.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.